Embra – proveržis ekologiškesnių vienkartinių medicinos priemonių srityje

OneMed kartu su Evercare Medical pristato naują prekės ženklą Embra, kurio pažymėtos medicinos priemonės yra tvaresnės aplinkai ir gamtai. Pirmasis šio ženklo produktas yra medicininės diagnostinės pirštinės Embra Proceed, kurios sumažina CO2 emisiją iki 27%* vienai pirštinei.

Vienkartiniai medicinos gaminiai sudaro didelę išmetamo CO2 dalį pasaulio sveikatos priežiūros sektoriuje. Kaip pirmaujanti medicinos produktų tiekėja, kompanija Evercare Medical siekia paskatinti pokyčius tvaresnės sveikatos priežiūros link. Embra produktų gamyba yra ekologiškesnė ir tausojanti gamtą: išmetama mažiau CO2, patobulintų technologinių spręndimų dėka naudojama mažiau žaliavų, bei cheminių medžiagų, dalis naudojamų medžiagų yra biologinių ar atsinaujinančių.

Pirštinės yra vienas iš dažniausiai naudojamų medicininių vienkartinių reikmenų ir sudaro didelę kasdienės sveikatos priežiūros dalį. Todėl pasirinkę Embra įstaigos naudodamos kokybiškas ir saugias pirštines, ženkliai prisidės prie gamtos tvarumo.

Embra Proceed piršinės pagamintos iš naujos kartos nitrilo medžiagos, kuri efektyviai sumažina CO2 emisiją. Dėl naujoviškos žaliavos bendras energijos suvartojimas gamybos etape sumažėja net iki 55%, kas sumažina CO2 emisiją iki 27% pirštinei.

Be to, nauja gamybos technologija leidžia sumažinti cheminių priedų kiekį, o tai leidžia patobulinti pirštines, kad jos būtų draugiškesnės odai. Embra Proceed yra šiek tiek lengvesnės už įprastas pirštines, tačiau svarbus techniniai rodykliai (tamprumas, atsparumas plyšiams, elastingumas) išlieka nepakitęs. Pierštinių sudėtyje nėra latekso, pudros, ftalatų, todėl jos yra tinkamos alergija turintiems žmonėms.

Embra Proceed pirštinių pakuotė yra perdirbama. Kiekvienas šio prekinio ženklo produktas turi savo gyvavimo ciklo analizę, kurią atliekama bei prižiūrima LCA sertifikuota įstaiga.